کتاب گودبرداری و سازه های نگهبان دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان
در سالهای اخیر با توجه به توسعه و گسترش شهرها و افزایش سرعت ساخت و سازهای شهری به دلیل انجام گودبرداری های غیر اصولی در موارد متعددی شاهد فروریختن دیواره های گود و یا ساختمانهای جانبی می باشیم که باعث جان باختن انسانهای بی گناهی گردیده است. این گونه حوادث اگر در گذشته فقط مختص تهران و چند شهر بزرگ بود اینک به شهرهای متوسط و کوچک نیز سرایت کرده است. لذا این دفتر بر آن شد تا با گردآوری منابع داخلی و خارجی و با توجه به تجربه های علمی و عملی موجود، کتاب حاضر را تحت عنوان اصول و مبانی گودبرداری و سازه های نگهبان از مجموعه مباحث آموزشی دفتر تدوین و ترویج مقررات ملی ساختمان ، تقدیم جامعه مهندسی کشور و داوطلبان آزمون نظام مهندسی نماید.
فهرست مطالب کتاب اصول و مبانی گودبرداری و سازه های نگهبان
کتاب اصول و مبانی گودبرداری و سازه های نگهبان مشتمل بر ده فصل به شرح زیر می باشد:
فصل اول- مبانی گودبرداری و سازه های نگهبان
فصل دوم- مبانی محاسبات سازه های نگهبان خرپایی
فصل سوم- طراحی و اجرای سازه های نگهبان خرپایی
فصل چهارم- نمودارهای کمک طراحی و نحوه استفاده از آنها
فصل پنجم- نقشه های سازه های نگهبان خرپایی
فصل ششم- نقشه های جزئیات و تکمیلی سازه های نگهبان خرپایی
فصل هفتم- مثالهای طراحی و کاربردی
فصل هشتم- ضوابط و دستورالعمل های گودبرداری، حفر چاه ها، و اجرای سازه های نگهبان
فصل نهم- فرم های بازبینی (چک لیست های) گودبرداری و سازه های نگهبان
فصل دهم- برخی از قوانین مرتبط با گودبرداری و ایمنی
گودبرداری و سازه های نگهبان
در بسیاری از پروژه های ساختمانی لازم است که زمین به صورتی خاکبرداری شود که جداره های آن قائم یا نزدیک به قائم باشند. این کار ممکن است به منظور احداث زیرزمین، کانال، منبع آب و … صورت گیرد. فشار جانبی وارد بر این جداره ها ناشی از رانش خاک بر اثر وزن خود آن، و نیز سربارهای احتمالی روی خاک کنار گود می باشد. این سربارها می توانند شامل خاک بالاتر از تراز افقی در لبه گود، ساختمانهای مجاور، بارهای ناشی از بهره برداری از معابر مجاور و … باشند. به منظور جلوگیری از ریزش ترانشه و تبعات منفی احتمالی ناشی از این خاکبرداری، سازه های موقتی را برای مهار ترانشه اجرا می کنند که به آن سازه های نگهبان می گویند.
هدف از ایمن سازی گود
اهداف اصلی ایمن سازی جدارهای گود با ستفاده از سازه های نگهبان عبارتند از: حفظ جان انسانهای خارج و داخل گود، حفظ اموال خارج و داخل گود، و نیز فراهم آوردن شرایط امن و مطمئن برای اجرای کار.
انتخاب روش گودبرداری
موضوع گودبرداری و طراحی و اجرای سازه های نگهبان در مهندسی عمران دارای گستره وسیعی است و نیاز به بررسیها و مطالعات و ملاحظات ژئوتکنیکی، سازه ای، مواد و مصالح، تکنولوژیکی و اجرایی، و اقتصادی و اجتماعی دارد. در نتیجه میتوان گفت که انتخاب روش مناسب بستگی به جمیع شرایط تأثیرگذار دارد، و میتواند در شرایط مختلف، به صورتهای گوناگونی باشد و از سوی دیگر، تئوری ها و روشهای اجرایی گودبرداری و سازه های نگهبان، هم مبتنی بر اصول تئوریک و هم متأثر از ملاحظات اجرایی و تجربی، توأماً، است.
گودبرداری و سازه های نگهبان آزمون نظام مهندسی
با توجه به اهمیت مبحث گودبرداری و سازه های نگهبان برای داوطلبان آزمون نظام مهندسی بعنوان یکی از مواد آزمون ورود به حرفه مهندسان، در این مطلب نسخه PDF کتاب اصول و مبانی گودبرداری و سازه های نگهبان را جهت استفاده کاربران گرامی قرار دادیم.
مشخصات کتاب
عنوان: اصول و مبانی گودبرداری و سازه های نگهبان
مؤلف: حمیدرضا اشرفی
ناشر: دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان
نوبت چاپ: پنجم 1393
تعداد صفحات: 356 صفحه
فرمت: PDF
دانلود کتاب اصول و مبانی گودبرداری و سازه های نگهبان
بنا به خواست صاحب اثر لینک دانلود حذف گردید
سایر منابع مرتبط با گودبرداری و سازه های نگهبان
علاوه بر کتاب فوق دستورالعمل اجرایی گودبرداری های ساختمانی (وزارت راه و شهرسازی) و همچنین جزوه عملیات خاکی و گودبرداری و سازههای نگهبان (سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران) نیز می تواند به عنوان منابع معتبر مورد استفاده داوطلبان آزمون نظام مهندسی قرار گیرد.
دستورالعمل اجرایی گودبرداری های ساختمانی (وزارت راه و شهرسازی)
دستورالعمل اجرایی گودبرداری های ساختمانی به منظور تعیین مراحل کار و مسئولیت اشخاص دست اندرکار در گودبرداری های ساختمانی شامل صاحب کار، مجری، ناظر، طراح، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، شهرداری های و سایر مراجع صدور پروانه و شرکت های خدمات فنی آزمایشگاهی ژئوتکنیک، با توجه به ضوابط مندرج در مباحث دوم، هفتم و دوازدهم مقررات ملی ساختمان تهیه شده است.
دستورالعمل اجرایی گودبرداری های ساختمانی (وزارت راه و شهرسازی)
جزوه عملیات خاکی و گودبرداری و سازههای نگهبان (سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران)
این جزوه جهت تدریس در دوره آموزشی عملیات خاکی و گودبرداری و سازه های نگهبان توسط مهندس مهران مطلق، عضو هیئت علمی دانشگاه و مدرس رسمی سازمان نظام مهندسی استان تهران تهیه و ندوین شده است.
عملیات خاکی و گودبرداری و سازههای نگهبان (سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران)
مدیریت محترم سایت «آزمون مهندسان»
با سلام و احترام
من دکتر حمیدرضا اشرفی، مؤلّف کتاب «اصول و مبانی گودبرداری و سازههای نگهبان»، از انتشارات دفتر مقرّرات ملّی ساختمان، هستم. امروز مشاهده کردم که فایل پیدیاف این کتاب، بدون مجوّز من، در آن سایت قرار داده شده است.
خواهشمند است بر اساس « قانون حمایت حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان»، در اسرع وقت، این فایل را از روی سایت برداشته، و خبر انجام آن را به من اعلام بفرمایید.
با تشکر و احترام. حمیدرضا اشرفی. دهم آذر 1401
آدرس ایمیل: [email protected]
باشه بابا آغلاما
پول دوست حمیدرضا اشرفی
مهندس عزیز ایشون تلاش کردن و باید برای تلاششون احترام گذاشت .شما هم اگر اشراف دارید چه نیاز به مطالعه .